Съдът "отряза" ФК ЦСКА за над 300 бона - ето колко е бюджетът на ПФК ЦСКА

Съдът "отряза" ФК ЦСКА за над 300 бона - ето колко е бюджетът на ПФК ЦСКА

Преди няколко дни софийският градски съд отново е отказал да признае дълг на ПФК ЦСКА към ФК ЦСКА АД на стойност 325 818, 62 лв., научи Sportal.bg. Това са парите, за които претендира дружеството на Пламен Марков, Милко Георгиев и Тодор Иванов. Сумата бе в непризнатите дългове още през януари, от ФК ЦСКА обжалваха, но през май съдът е приел мотивите на синдик Дора Милева и е отхвърлил претенциите на хората на Гриша Ганчев.

Сега, дори да последва обжалване от страна на ФК ЦСКА АД на друга инстанция, то тази процедура не може да забави във времето представянето на евентуален оздравителен план за ПФК ЦСКА АД.

Междувременно се оказа, че въпросната сума е по-голяма от целия годишен бюджет на ПФК ЦСКА АД във "В" група, който е под 300 000 лева, а парите идват изцяло от приходите, които клубът генерира.

Както е известно, синдикът на червените Дора Милева разполага с особена сметка, от която плаща текущи задължения, но може да го прави единствено след разрешение на съда.

В тази текуща сметка влизат между 22 и 26 хиляди лева на месец и именно с тези средства се издържат армейците.

На въпрос на Sportal.bg откъде идват въпросните пари, Милева обясни: "Това са приходи, които клубът генерира. С тях се издържа ПФК ЦСКА. Плащаме навреме ток, вода и всички други разходи", каза синдикът на армейците.

Важно уточнение е, че във въпросните суми не са включени заплатите на футболистите. Към този момент ПФК ЦСКА е с аматьорски статут, играчите са картотекирани от името на червените, но клубът не им плаща възнаграждения.

Те се изплащат от Гриша Ганчев и са в порядъка на около 60 000 лева на месец.

Любопитна подробност е, че ако ЦСКА бе пуснал билетите за 1/2-финалната среща реванш в турнира за купата на България срещу Берое на цена от 10 лв., а не от 1 лв., както го стори, клубът щеше да генерира приходи само от това перо в размер на около 150 000 лева - колкото е бюджетът на ПФК ЦСКА АД за повече от 6 месеца.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти