Веница Атанасова: Очакваме да оневинят Габриела

Веница Атанасова: Очакваме да оневинят Габриела

Мениджърката на Габриела Петрова Веница Атанасова очаква положително развитие на случая с положителната проба на атлетката за наличие на забраненото от 1 януари 2016 г. вещество мелдоний. Тя заяви пред Sportal.bg, че очаква състезателката да не получи никакво наказание.

"От няколко седмици чакаме количествения анализ на пробата, която даде положителен резултат за наличие на мелдоний. Изследвана е в лабораторията в Кьолн, не знам защо се бави резултатът от количествения анализ. Доста спортисти вече са получили своята документация, ние още чакаме. Водим кореспонденция с IAAF, които се свързват с лабораторията. До момента обаче нямаме никаква информация", сподели пред Sportal.bg Атанасова.

Тя е категорична, че няма как резултатът на количествения анализ да покаже наличие над 1 микрограм, което би означавало наказание: "Не е възможно, ако всичко е реално, би трябвало резултатът да е под 1 микрограм. Очакваме да я оневинят напълно."

Атанасова коментира и дали балканската титла на Петрова от тази зима може да бъде отнета заради положителната допинг проба: "Няма как да й отнемат балканската титла, защото тя трябва да е дала положителната проба на самото състезание - както стана с румънската състезателка на 4 по 400 м на Световното първенство в Портланд."

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти