И четирима самбисти с положителни проби за мелдоний

И четирима самбисти с положителни проби за мелдоний

"Жертвите" на мелдония от началото на годината се увеличиха, след като стана ясно, че четирима самбисти, сред които и двама руснаци, са дали положителни проби за забраненото вещество. Новината беше съобщена от президента на Международната федерация по самбо Василий Шестаков пред ТАСС.

"Самбото не избегна проблемите със злоупотребата с мелдония, доколкото получих актуална информация. Допинг пробите на четирима състезатели, включително и на двама руснаци, са положителни за тази субстанция", каза пред ТАСС Шестаков. 

Припомняме, че употребата на мелдоний предизвика сериозни полемики, след като от началото на годината повече от 130 спортисти от цял свят дадоха положителни проби за забраненото вещество. Нито един от "провинилите се" спортисти обаче не е със спрени права, тъй като все още Международната антидопингова агенция (WADA) не може да докаже по категоричен начин колко време е необходимо, за да се разгради мелдоният в организма. Веществото беше включено в списъка със забранени стимуланти от 1 януари 2016 г., а спортистите са били предупредени за това през есента, като по-голямата част от тях твърдят, че са спрели да приемат препарата още през есента.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти