Porsche направи тестове с новото 919 за "Льо Ман"

Porsche направи тестове с новото 919 за "Льо Ман"

След като преди месец завърши сезонът в световните серии по издръжливост, Porsche отново се върна на пистата, записвайки обиколки с новото 919, така че то отново да бъде номер едно в изтощителните "24 часа на Льо Ман". Германският бранд спечели титлите и при пилотите, и при конструкторите през 2016 година след 6 победи, включително и на легендарната френска писта.

Екипите отправиха погледите си към следващия сезон и новото издание на "Льо Ман" и за целта те започнаха подготовката си с Брандън Хартли и новия пилот на Porsche Ърл Бамбър, но със само 179 обиколки заради сериозната мъгла на "Арагон".

Тестът бележи завръщането на Бамбър в затворения болид след лятото на 2015 година, когато той записа известната си победа на "Льо Ман" в GT сериите заедно с Ник Тенди и Нико Хюлкенберг.

През сезон 2017 Бамбър ще дели автомобил номер 2 с Брендън Хартли и Тимо Бернхард след оттеглявето на Марк Уебър от състезанията, а Ник Тенди ще кара Porsche номер 1 заедно с единствения останал световен шампион от сезон 2016 Нийл Яни и Андре Лотерер, който успя да се задържи в шампионата, след като Audi хвърлиха бомба с напускането си.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти