Две коли за Rebellion на "Льо Ман" 2017

Две коли за Rebellion на "Льо Ман" 2017

Rebellion разкриха, че ще участват с два автомобила Oreca 07 Gibson в клас LMP2 през следващия сезон в световните серии по издръжливост (WEC), както и в "24-те часа на Льо Ман". Отборът вече може да се похвали и с четирима си сигурни пилоти, а за останалите двама ще се наложи да поизчакаме.

Никола Прост, Матиас Бече, Нелсън Пикет и Бруно Сена са сигурните звезди на тима, които ще търсят победи през сезон 2017, когато Rebellion започват новата си ера. Прост бе част от отбора от техния дебют в клас LMP1 през 2009 година. Записа две четвърти мести на "Льо Ман" и добави подиум от "12-те часа на Себринг" през 2013 година. Матиас Бече бе избран от Rebellion през 2013 година, след като предишната година завърши втори на "Льо Ман" в същия клас.

След като стана първият световен шампион на Формула Е, Нелсън Пикет-младши се присъедини към швейцарския отбор през 2016 година и участва в три кръга от надпреварата, включително и в 24-часовата битка във Франция. Бруно Сена също подписа с отбора за пълна кампания. Неговият изминал сезон бе доста силен и Бруно завърши втори в генералното класиране след четири подиума и две победи от "6-те часа на Силвърстоун" и "6-те часа на Мексико".

Швейцарският отбор проведе интензивни тестове на "Себринг" миналата седмица заедно с доставчика на гуми Dunlop.

Снимки: Rebellion

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти