Гатузо напусна Пиза

Гатузо напусна Пиза

Дженаро Гатузо напуска Пиза само ден, след като върна тима в Серия "Б". Това разкри президентът на тосканците Фабио Петрони. "Ценим много свършената работа от Гатузо през тази година, която не беше само цветя  и рози, тъй като имаше проблеми между него и ръководството, но той успя да завърши сезона по страхотен начин. Пиза е задължена на Гатузо, но ние оставаме на нашата позиция и се разделяме", коментира Петрони.

Вчера Дженаро Гатузо изведе тима да промоция в Серия "Б", към която "нерадзурите" се стремяха от седем години. Очаква се на мястото на Гатузо да пристигне Зденек Земан, който бе треньор в Швейцария през изминалия сезон.

Гатузо и Петрони отдавна не са в добри отношения. Световният шампион от 2006 година с Италия го демонстрира и вчера във Фоджа, когато тимът спечели промоцията и Гатузо не го пусна в съблекалнята.

"На мен ми харесва да работя с Лукеси, но Таверини и Петрони не ми харесват. Те могат да си говорят каквото искат, но не искам да имам нищо общо с тях. Дори не говорят с моя отбор, малкото пъти, когато го правеха, говореха само глупости. Моето не е липса на уважение, но не ми харесват. Дори днес ги изгоних от съблекалнята, когато влязоха да празнуват с отбора. Искам да е ясно, че не става дума за проблем с пари. Сега обаче искам да празнувам и се надявам тифозите на Пиза да ми намерят транспаранта - "Никога нямаме радост", за да го изгоря", коментира Гатузо след промоцията на Пиза.

Още от Футбол свят

Виж всички