Гледай на живо

"От дузпа в тъч" с Филип Кръстев, Светослав Дяков, Галин Иванов и Георги Илиев

Китайската кухня стресна Божинов

Китайската кухня стресна Божинов

Валери Божинов е втора седмица в Китай, където ще играе за местния Мейджоу Хака. Нападателят и половинката Биляна му опознават азиатската страна и използват всеки свободен час, за да се разхождат в района. Божинов се аклиматизира бързо към обстановката и иска да научи много за Китай. Има обаче нещо с което Валери все още не може да свикне. Това е китайската кухня, разбра "Стандарт".

Храната няма нищо общо с предлаганата в китайските ресторанти в Европа. В базата на Мейджоу Хака готвачите приготвят за футболистите само местни специалитети. Още в първите дни Божинов се сблъска с разликата в менюто в Азия и Европа. За обяд на играчите са сервирани варени пилешки крака и свинска глава, а в супата плували малки свински крачета. Пилешките крака са екзотичен деликатес с който се хвалят в китайската кухня, но на Валери му дошло в повече. Все пак има и храни, които много допадат на бившия футболист на Партизан като оризът и сушито.

Иначе днес е първият официален мач на Валери Божинов за новия му отбор. Мейджоу Хака приема един от силните отбори в китайския шампионат - Далиен Аербин.

Още от Футбол свят

Виж всички