Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Как се чувства Рафа от раздялата с чичо Тони?

Как се чувства Рафа от раздялата с чичо Тони?

Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира решението на чичо си Тони да се оттегли от треньорския му щаб и да остави изцяло подготовката му в ръцете на Карлос Моя.
Така един от най-успешните тандеми в историята на тениса ще престане да съществува след края на 2017 година.

"Тони е напълно свободен да взима сам решенията си, какъвто винаги е бил. Вероятно е дошъл моментът да се фокусира върху други задачи и той обяви, че академията е една от тях.

Това е много амбициозен проект и също така не трябва да забравяме, че той си има семейство - три деца, две от които играят тенис. Със сигурност ще му хареса да гледа как растат и как се развиват, а и той обича да прекарва много часове на тренировките на по-малките.

Аз се чувствам по-добре, когато хората, които обичам, са добре. Щом това го прави щастлив, за мен няма проблеми. Преди да е мой треньор, Тони ми е чичо. Той е с мен цял живот и отношенията ни са малко по-специални, отколкото с другия ми чичо, защото сме прекарвали по цели дни заедно.

Благодарен съм му за всичко, което е направил за мен. Кой ще го замени? В края на годината ще седнем с Карлос (Моя) и Франсис (Роиг) и ще решим дали има нужда от нов човек. Който и да е, отношенията ни ще са солидни", коментира Надал преди старта на турнира в Акапулко.

Рафа е втори поставен в схемата и ще започне кампанията си в 1-ия кръг срещу Миша Зверев. Събитието от сериите АТР500 ще се проведе между 25 февруари и 4 март.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти