Тенисистите злоупотребяват с медицинския таймаут?

Тенисистите злоупотребяват с медицинския таймаут?

Тенисистите злоупотребяват с медицинския таймаут и това правило трябва да бъде премахнато, смята Фелисиано Лопес. Световният номер 28 е сигурен, че има прекалено много играчи в световния тур, които си взимат почивка, само за да нарушат ритъма на съперника си.

"Един честен играч не би го направил, но много си позволяват дори да бавят мач с около 10 минути. И то за да разстроят формата на противника. Не трябва да се позволява такова нещо - ако имаш контузия, отказваш се от мача". Така би трябвало да е в тениса", категоричен е Лопес.

Медицинският таймаут бе широко дискутиран за пореден път на Откритото първенство на Австралия. Легендата Пат Кеш дори публично обвини Роджър Федерер, че нарочно поискал помощ от физиотерапевта си точно преди началото на петия сет от полуфинала му срещу Стан Вавринка.

В интерес на истината Вавринка направи същото след втория сет, когато пък той губеше с 0:2 в резултата и след паузата спечели третата част. Федерер обаче взе медицински таймаут и във финала срещу Надал, като след това трябваше отново да се оправдава за решението си.

Още от Тенис

Виж всички