Медиите създават паника около състоянието на Квитова (видео)

Медиите създават паника около състоянието на Квитова (видео)

Петра Квитова е в по-тежко състояние от предваритено очакваното и завръщането й на корта не зависи единствено от нея, гръмнаха спортни медии по цял свят.

Според изданията чехкинята е доста по-зле отколкото се предполагало, като източникът на информацията е интервю на мениджъра й Мирослав Черношек.

Тъй като въпросното му изказване бе направено на чешки пред телевизия "iDNES", доста от цитатите му са преиначени и излишно раздути, за да звучат по-апокалиптично.

Именно поради тази причина самият Черношек трябваше да прави официално изявление до медиите след интервюто, за да поясни, че всъщност няма нищо страшно с Квитова.

Както е известно, на 20 декември чехкинята бе ранена с нож в лявата ръка от нахлул в дома й крадец. Оттогава досега тя се възстановява, като тази седмица е на Канарските о-ви за фитнес тренировки.
"Контузията й е по-тежка от очакваното. Петра полага усилия да се върне на корта, но не зависи от нея. Не ми се говори за това", е цитиран Черношек, но всъщност той казва нещо съвсем друго по телевизията.

"Последно си писахме с Петра в неделя, защото тя пътуваше от Чехия седмица по-късно, защото беше болна. Поддържам контакт с нея, защото ми е близка. От личния си опит знам, че е важно да поддържаш контакти с играчите, независимо дали са успешни или не.

Искам да кажа, че не обичам да коментирам публично играчите, които са ми клиенти и с които имам договор. Затова няма да говоря за проблемите й, няма да коментирам Петра надълго и нашироко.
Петра прави всичко възможно да се възстанови и целта й е да се завърне в игра.
Тренираше в Прага всеки ден с наставника си и фитнес треньора, сега е на Канарските о-ви за още физически тренировки. Въпросът е колко успешно ще бъде завръщането й, защото лявата й ръка е нейният инструмент, а е контузена лошо. Няма да говоря повече за Петра", разказва Черношек пред телевизията, както можете да видите във видеото по-долу с английски субтитри:
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички