"Инвеститор се отказал от Левски, защото в китайски села ходят повече хора на мач"

"Инвеститор се отказал от Левски, защото в китайски села ходят повече хора на мач"

Бившият градоначалник на София и служебен премиер Стефан Софиянски заяви, че Спас Русев напуска Левски, защото няма да придобие "Виваком" - компанията, основен спонсор на клуба.

"Истината е, че има някакъв спор по отношение на "Виваком". Спонсорството засега остава. Очевидно е, че Спас Русев няма да придобие част от "Виваком". При това положение той се оттегля. Това са причините. Явно е имало някаква договорка, която не е изпълнена, и Спас Русев се оттегля. Остава ангажиментът на "Виваком" за спонсорство. Друго научих, китайският инвеститор е бил реален, дошъл е човекът, погледнал е нещата, искал е да финансира, имал е възможности. Но казал - във всяко китайско село с футболен отбор ходят повече хора на мач. И се отказал. Човекът е от "Huawei”. Това, което знам със сигурност, е, че Левски има осигурен бюджет до края на сезона. От юни Месец какво ще стане - не се знае", каза Софиянски.

Левски - Локомотив (ГО)
"Структурата на дълга горе-долу е около 18 милиона лева. 12 милиона от тях са за стадиона. Това е публична информация. Те са от "Асет банк" и са обезпечени с билетите, с приходите от мачовете. Друг е въпросът колко се пълни тази трибуна. Засега банката няма активност по отношение на дълга. 4 милиона са разсрочени към НАП и се обслужват, предвидени са пари. Около 2 милиона са към други длъжници. Доколкото знам, клубът също има намерение да ги обслужва. Въпросът с дълга е решим", посочи бившият кмет на София пред "OFFnews".

"Тема Спорт" потърси Венци Стефанов във връзка с твърдението, намесващо "Асет банк":

"Това е мечтата на идиота. По-голяма небивалица не бях чувал", коментира Стефанов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти