Георги Марков: Русев сбърка, Наско и Мъри могат да оправят Левски с малко пари

Георги Марков: Русев сбърка, Наско и Мъри могат да оправят Левски с малко пари

Бившият конституционен съдия и бивш председател на Управителния съвет на Левски Георги Марков коментира нажежената обстановка в клуба след слабите резултати в първенството и най-вече след сътресенията в ръководството и оттеглянето на Спас Русев.

Марков именно преди месеци представи Русев като "фин човек" и сега сподели мнението си за изненадващото решение на бизнесмена да се откаже от акциите си в Левски.

"Левски си е загубил идентичността. За Спас Русев - наистина е фин човек и браво, че се съгласи. В днешно време да поемеш клуб като Левски е трудно, защото нито протестърите имат идея как да се управлява България, нито феновете знаят как да управляват клуба.

Спас Русев е обезпечил финансово Левски. Левски е преживял драматично комунизма и не може да го хвърлиш като носна кърпичка, казвам на Русев да си вземе обратно акциите.

Също така ще му кажа на Русев да спре да слуша псевдолевскари и комплекасри - върни Наско Сираков, виж как играеше отбора през 2005 година, върни и Мъри Стоилов, няма място за комплекси сега.
Дълговете не ги е натрупал Спас Русев. Той ми каза декември, че няма да допусне това, което се случи в ЦСКА. Който е натрупал дълговете, да си отговаря пред органите.

Песимист съм, казах му първоначално на Русев да не се захваща с Левски, защото има различен начин на живот и е далеч от родната действителност. В Левски в момента се говори за акции, за дългове и затова феновете са прави, защото в момента няма идентичност. Наско и Мъри могат да оправят Левски за много малко пари, Деко го взехме от Шумен за само 10 хиляди евро.

Футболът стана политика, неслучайно всички президенти и крале ходят по големите първенства", завърши Георги Марков в предаването "Събуди се".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти