Гледай на живо

Какво свързва Мануел Пелегрини и скромния тим на Надежда (Доброславци) и всичко най-интересно от последния кръг в Трета лига

Валентин Братоев: Трябва да играем финал

Валентин Братоев: Трябва да играем финал

Волейболистът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Валентин Братоев се завърна на игрището, след като се възстановяваше дълго след операция на крака. В предишния кръг на Суперлигата срещу Добруджа 07 той изрази и недоволството си срещу съдийските решения, за което получи жълт и червен картон.

Ето какво каза посрещачът на бургазлии пред BGvolleyball.com.

След толкова време извън игрището, вече те виждаме в игра. Възстановен ли си напълно?

Не съм възстановен напълно. Вече започнах да подскачам, както се видя в последния мач и нещата си вървят по план. Трябваше малко по-късно да започна да скачам, но докторът прецени, че може да се започне, не на 100%, но малко по малко, докато вече може да се натоварва крака максимално. Чувствам се добре. След мача имам лека болка, но това е нормално. Все пак това ми беше втора операция на същото място.

Нефтохимик ли беше най-добрият вариант за теб този сезон? Доволен ли си от избора си?

Да, тук съм с много приятели и момчета, които са професионалисти. Играем заедно с брат ми, така че съм доволен от избора си. Нефтохимик предлага доста добри условия във всички аспекти. 

За втория полусезон отборът стегна доста сериозна селекция. Къде е реалното място на Нефтохимик в Суперлигата?

По принцип, на приказки е лесно да се каже, но въпросът е каква работа ще свършим ние. Като погледна реално, би трябвало да играем финал. Това, че сме играли преди в националния отбор, не е гаранция, че можем да покажем същото, което сме показвали преди. Аз от една седмица правя нещо различно, от това да посрещам, така че не мога да кажа на 100% как е сработката, но като цяло другите момчета се чувстват добре и тренират добре. Ако работиш, няма как да не ти се получават нещата.

 

Няма как да не те попитам за нападките ти към съдиийството в последния мач на Нефтохимик срешу Добруджа 07.

В днешния брой на един спортен всекидневник от федерацията са обявили, че ще понесеш глоби...

Не искам да коментирам ситуацията. Всичко, което имах да кажа, го казах след мача. Нямам какво повече да добавя.

Днес ви предстои мач с Тетевен Волей, какви са очакванията ти за тази среща?

Излизаме за победа и това е. Отборът на Тетевен играе добре, старае се. Ако играят по-добре от нас, ще победят, ако не, няма да победят. Смятам, че ще се получи добър мач. Ако нещата вървят както трябва, ще излезем победители.

 

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички