Шампионите от Добруджа с благотворителна инициатива за болно момче

Шампионите от Добруджа с благотворителна инициатива за болно момче

Нова благотворителна инициатива подема ръководството на фенклуба на волейболния шампиом Добруджа 07 (Добрич). Приходите от билетите за срещата Добруджа 07 - Нефтохимик 2010 (Бургас), която ще се изиграе днес от 19,00 часа, ще бъдат приведени по сметката на 18-годишния Божидар, който боледува от хемагиоперицитом на максиларния синус, застрашаващ не само неговото зрение, но и здраве.

"Парите са нужни за втора операция в София и последваща лъчетерапия в Германия или Турция", обясни за слушателите на радио Добруджа Надежда Велева, член на УС на фенклуба. "Това е трета благотворителна инициатива на младите хора, които са най-верните подръжници на шампионите. Освен че подкрепяме безрезервно момчетата, сме доказали, че можем да се обединяваме около добри дела", заяви още Надя Велева, припомняйки, че фенклубът вече е събирал пари за други две момчетата, имащи нужда от помощ.

Феновете, които влизат на мачове с членски карти също са готови да си купят билети за този мач, за да помогнат на Божидар. "Във фоайето на зала "Добротица" ще има и кутия за събиране на средства", увери Надя Велева и си пожела повече хора да откликнат на благотворителната инициатива, за да се спаси живота на един млад човек, който е и горещ фен на Добруджа 07. Тя изказа благодарност на ръководството на клуба, което е проявило разбиране и е предоставило цялата сума за лечение на момчето. Божидар е абитуриент във ФСГ в Добрич.

Плеймейкърът Георги Братоев също изрази подкрепа на инициативата и обеща играчите на Нефтохимик 2010 да се включат в нея. Състезателят на Добруджа 07 Велизар Чернокожев, който в момента играе за италианския Перуджа, също е обявил пред организаторите, че ще помогне финансово за каузата.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички