Петър Дочев: Важно е да имаш бойци в състава си

Петър Дочев: Важно е да имаш бойци в състава си

Треньорът на Нефтохимик 2010 Петър Дочев призна, че неговият отбор е играл много слабо в първите два гейма срещу Добруджа 07. Бургазлии спечелиха срещата в Добрич, след като направиха пълен обрат от 0:2. 

"Много е важно да имаш такива бойци, каквито са момчетата, и да не се предаваш до края. Мога да кажа, че първите два гейма ги проспахме. Не показахме нищо от това, което можем. Но в крайна сметка е важно, че успяхме да се върнем в мача от един много тежък момент. Радвам се, че смените, които направихме, допринесоха за това събуждане на отбора, от което имахме нужда. Щастлив съм от победата, но се вижда, че има още какво да се желае от нас и не сме съвършени", заяви Дочев пред Диема спорт.

"Отново ще кажа, че всички които влязоха в игра, начело с Валентин Братоев, допринесоха една борбеност на отбора, която ни помогна да се поздравим с успеха. Категорично това, което не функционираше при нас, бяха два основни елемента - сервис и посрещане. Но съм доволен, че успяхме да намерим баланс", каза още треньорът.

"Смених Жани Желязков с мисълта, че само с нападение не мога да спечеля мач и търсех промени. Той е много качествено момче, но благодарение на дългата  ни скамейка ще има такива ситуации за всеки един", обясни Дочев.

"Има още какво да работим и да се сработваме. Опитът, който имат тези момчета, ми дава спокойствие, въпреки че сме притиснати от времето", завърши наставникът на Нефтохимик.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички