Димитър Пенев със сериозна критика към вратарите и защитниците в ЦСКА-София

Димитър Пенев със сериозна критика към вратарите и защитниците в ЦСКА-София

Димитър Пенев анализира представянето на ЦСКА-София в контролите в Испания. Легендарният футболист и треньор е проследил всичките пет проверки дотук, а сега отчете добрите страни и грешките в състава на Стамен Белчев.

"В подготовката винаги е трудно на треньорите и футболистите. Трябва да се съобразим с това, че играчите няма как за една седмица да си покажат пълните възможности. Виждат се грешки в отделни моменти. В подготовката обаче това е допустимо, а и най-важното сега е да се подобрят физическата форма и синхронът. В последната контрола (б.а. - с македонския Шкендия на 11 февруари) вече ще видим и по-избистрен състав. Мисля, че треньорът до голяма степен е наясно на кого ще разчита в първенството. Хубавото е, че с привлечените играчи през зимата има много голяма конкуренция", каза Пенев пред "Тема Спорт".

"В почти всички срещи ЦСКА игра по-добре през първото полувреме. Да, съперниците бяха силни, но грешките бяха прекалено много, футболистите трябва да си обърнат внимание и особено вратарите и защитниците. Допускаха се много елементарни, детски грешки в отделни ситуации. В някои моменти вратарите не се намесваха навреме, макар че Китанов бе на висота в последната контрола. Като се правят гафове отзад, оттам и атаката се руши и това влияе на целия отбор. Футболистите на ЦСКА разполагат с добри индивидуални качества, но е необходимо да се постигне синхрон. А и в момента ми прави впечатление, че има двама-трима футболисти, които ако не се представят на ниво, цялата игра на отбора не върви", добави Пенев.

"Не бих искал да отличавам играчи персонално. За Бодуров и Манолев конкретно все пак бих казал, че ще са от полза със своя опит и това, че са играли на много високо ниво. В кръга на майтапа пък искам да отбележа, че гледах мачовете в Испания без коментар. Все пак съм бил и футболист, и треньор и мога и сам да анализирам срещите", коментира през смях Пената.

Вчера вечерта той бе в Силистра заедно с две други емблематични фигури на "армейците" - Георги Велинов и Пламен Марков. Тримата уважиха първия рожден ден на местния фенклуб на ЦСКА - "Армейски полк Силистра".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички