Меркадо изостава с подготовката

Меркадо изостава с подготовката

Еквадорското попълнение на ЦСКА-София Кевин Меркадо доста е изостанал с подготовката, като не е водил пълноценни занимания повече от месец. Поради тази причина 22-годишното крило изобщо не се появи в игра срещу Сьондерийске (0:1). През настоящата седмица вече се очаква Меркадо да запише минути, но като резерва в проверката с Шкендия (Тетово) на 11-ти февруари, събота от 13:00 часа на "Армията". Еквадорецът ще се конкурира за титулярно място по фланга с Арсенио Нунеш и Густаво Кулма.

Кевин няма официален мач от средата на декември, а малко след това напуска аржентинския елитен Сарименто. Така през януари е водил единствено индивидуални занимания. той дойде в ЦСКА под наем от Гранада.

За разлика от него двамата нови нападатели Фернандо Каранга и Кевин Кубемба се намират в добра физическа форма, тъй като са били част от тренировъчния процес съответно в Линензе и Сент Трюйден. На тях им липсва единствено игрови ритъм, макар че Каранга е играл в една контрола в средата на януари. Двамата ще се конкурират за титулярната позиция на върха на атаката, а Преслав Йорданов вероятно ще бъде понижен до трети избор на наставника Стамен Белчев.

Кубемба игра 60 минути в контролата със Сувон и едно полувреме срещу Сьондерийске. Каранга записа 45 минути в спаринга с датчаните, а Преслав изобщо не взе участие в тези проверки.

"Тема спорт"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички