Сълзи в очите при победата над носител на “Тройната корона” в “Крусибъл”

Сълзи в очите при победата над носител на “Тройната корона” в “Крусибъл”

Световният шампион за 2010 година и носител на “Тройната корона” Нийл Робъртсън стана поредният член на топ 16 на световната ранглиста, който напуска “Крусибъл” още в първи кръг на планетарния шампионат по снукър. Робърт Милкинс постигна знаменита победа с 10:5 над Гръмотевицата и след двубоя призна, че е напуснал залата със сълзи на очи от всичките емоции, през които е преминал в един от най-паметните мачове в кариерата си.

Робъртсън пък се присъединява към нежеланата компания на Марк Селби, Стюърт Бингам, Шон Мърфи, Марко Фу и Люка Бресел - поставените, които напуснаха Шефилд. И ако Фу и Бресел не бяха в оптимално състояние, идвайки в “Крусибъл”, то за останалите негативните резултати са далеч по-изненадващи и граничещи със сензация, предвид факта, че всичките са били световни шампиони и имат голям брой титли от “Тройната корона”.

Робъртсън се провали тотално в най-важните турнири през сезона, защото в UK Championship отпадна още на 1/16-финалите, не се класира за “Мастърс”, а сега и взе само пет фрейма в Шефилд.

Робърт Милкинс заслужава единствено похвали за отличното си представяне, като за трети път в кариерата си преодолява първи кръг в “Крусибъл”. Той изглеждаше в беда, защото влезе във вечерната сесия с преднина от 6:3, но загуби първия фрейм (48-минутен) по последната розова и черна, след което и следващия, за да стане резултатът 6:5. Млекаря все пак наказа грешка на съперника си в последвалата партия и със серии от 48 и 36 дръпна със 7:5. Следващите три части се развиха изцяло по вкуса му и той затвори мача с брейкове от 69, 55 и 54.

Милкинс ще се изправи срещу Марк Уилямс във втори кръг.

Още от Снукър

Виж всички