"Крусибъл" зове: последна четвъртина (превю)

"Крусибъл" зове: последна четвъртина (превю)

Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския театър “Крусибъл”. В долната четвъртина на жребия са събрани изключително силни майстори на щеката - световни шампиони като Рони О’Съливан, Марк Уилямс, Нийл Робъртсън и Греъм Дот и двукратен финалист в лицето на Алистър Картър.

Рони О’Съливан - Стивън Магуайър

Ракетата трудно можеше да получи по-тежък съперник за първия кръг в “Крусибъл”, а пък Магуайър няма как да е особено въодушевен от жребия си, защото не е от квалификантите, които просто се радват да са в шефилдския “театър на мечтите”. В миналото О’Съливан е побеждавал неколкократно този опонент и би трябвало да намери начин да го преодолее и сега, макар може би да наложи превъзходството си чак във втората половина на втората сесия.

Марк Уилямс - Джими Робъртсън

Чисто и просто Уилямс е в такава форма през настоящия сезон, че трудно би се затруднил срещу Робъртсън, който иначе се представи отлично в квалификациите, но в “Крусибъл” няма особено вълнуващи спомени. Уелския дракон едва ли ще се спъне точно в този опонент и точно на този етап от турнира.

Нийл Робъртсън - Робърт Милкинс

Очакванията са мачът да бъде един от най-приятните за гледане в 1 кръг, защото и двамата обичат да реализират големи брейкове. Млекаря загуби малко време в квалификациите и може да създаде големи проблеми на Робъртсън, но ако Нийл загуби още в 1 кръг, ще бъде, защото е играл далеч от способностите си.

Али Картър - Греъм Дот

Това може да е един от малкото случаи, в които квалификантът елиминира поставения. Дот играе бързо, през 2018 година записа няколко важни победи, а и психологически е далеч по-внушителен от Капитана, който има история на човек, поддаващ се под напрежението, особено в последно време в “Крусибъл”.

Очаквани 1/8-финали:

Марк Уилямс - Нийл Робъртсън

Рони О’Съливан - Греъм Дот

Още от Снукър

Виж всички