Поредният китайски талант изгря на най-голямата сцена - "Крусибъл"

Поредният китайски талант изгря на най-голямата сцена - "Крусибъл"

Поредният талант от Китай изгря на най-голямата сцена по най-добрия начин - с победа на Световното първенство по снукър в “Крусибъл” срещу утвърден член на топ 16 в ранглистата. Хаотян Лю срази с 10:5 току що завърналия се след претърпяна лазерна операция на очите Марко Фу и ознаменува дебюта си в шефилдския “театър на мечтите” с класиране на осминафиналите.

20-годишният китаец впечатли зрителите с брейк-билдинга си, който му помогна да дръпне с 6:3 в резултата след първата сесия - 122, 127 и 87 бяха най-добрите му серии в този сегмент. Фу не можа да реализира нито една точка в първите два фрейма от втората сесия, с което спомогна за увеличаване на аванса на съперника си до 8:3. На интервала обаче интригата бе жива, благодарение на поредици от 49 и 120 на майстора от Хонконг. До обрат обаче не се стигна, защото Хаотян отговори подобаващо на предизвикателството със серии от 79 и 61 за крайното 10:5.

“Много съм щастлив от победата, мачът беше много приятен. Радвам се, че успях да се представя толкова добре в дебюта си, независимо че бях много нервен. Знам, че Марко имаше проблем с очите и не се чувстваше оптимално, така че може би това му попречи да постигне най-добрия резултат. Живея в Шефилд и това определено ми помага много”, сподели световният номер 69.

“Лю беше по-добрият играч в продължение на двете сесии и резултатът е реален. Знам колко е трудно да играеш в “Крусибъл” на 20-годишна възраст, но той се представи на ниво”, каза Фу.

Още от Снукър

Виж всички