Истински шок в последния квалификационен кръг за "Крусибъл"

Истински шок в последния квалификационен кръг за "Крусибъл"

Истински шок видяха зрителите в последния квалификационен кръг за Световното първенство по снукър в “Крусибъл”. Шампионът от English Open 2016 и автор на максимален брейк от 147 точки в първата фаза Уенбо Лян бе тотално разгромен с 0:10 от Джейми Джоунс, който по този неочакван начин заслужи място в шефилдския театър.

Уелсецът бе близо до това да размаже друг китаец във втория кръг - Ю Де Лу, след като му поведе с 9:1, но в крайна сметка трябваше да се предпазва от страхотен обрат и все пак спечели с 10:7. Срещу бившия член на топ 16 Лян обаче Джоунс не допусна отпускане в нито един момент и се пребори за позиция в основната фаза на Световното. Уенбо бе направил 147 в първи кръг срещу Род Лоулър, а в последния фрейм пропусна финалната черна за нов максимум, но не можа да пренесе формата си в “Деня на Страшния съд” и няма да участва в “Крусибъл” за осми път в кариерата си и за първи от 2015 година.

“Нямам нищо против да се падна с Рони О’Съливан в 1 кръг. Звучи странно, но никога не съм играл срещу него, а пък се представям добре. Едва ли някога съм играл по-добре, отколкото в първата сесия срещу Уенбо. Поставих го под голямо напрежение и знаех, че при 9:0 няма как да изпусна победата”, коментира Джоунс.

Жребият за “Крусибъл” е в 14:00 часа българско време в четвъртък.

Още от Снукър

Виж всички