Приключих с големия снукър

Приключих с големия снукър

Спряганият някога за наследник на Стивън Хендри и бъдещ хегемон в снукъра с огорчение обобщи края на “членството” си в клуба на елитните майстори на щеката. “Приключих с големия снукър, трудно беше да го приема, но вече го приех”, сподели Стивън Магуайър на пресконференцията си след края на участието в Световното първенство в “Крусибъл”.

Шотландецът поведе с 6:3 на Рони О’Съливан, но впоследствие отстъпи със 7:10 и приключи с шампионата в Шефилд още в първи кръг. “Поведох му в първата сесия само защото той играеше много слабо. После нещата се промениха и случилото се е нормално. Вече свикнах с мисълта, че ще трябва да преминавам през квалификациите за “Крусибъл”. Ще се лутам около топ 32 на световната ранглиста, но не виждам как ще се върна в топ 16. Може и да се случи, но ще трябва някой от топ играчите да има някакъв голям спад. В турнирите е същото - някой от другите момчета трябва да се представи много зле, за да имам някакъв шанс.

Не че нивото ми е спаднало, просто останалите вече са много по-добри, а аз си останах на същата равнина. Те могат да играят страхотно, а аз не нося това в себе си. Все още се наслаждавам на играта и никога няма да се предам, но вече не ме виждате на финали”, сподели още Магуайър.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти