"Крусибъл" зове: първа четвъртина (превю)

"Крусибъл" зове: първа четвъртина (превю)

Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския “театър на мечтите” “Крусибъл”, а в първата четвъртина на основната схема са събрани двама от фаворитите Марк Селби и Шон Мърфи. Ето какво може да очакват зрителите от това разпределение на жребия:

Марк Селби - Джо Пери

Финалистът от “Мастърс” през 2017 година Джо Пери игра солидно в квалификациите за “Крусибъл” и без да блести, заслужи мястото си сред най-добрите в занаята. Той е неприятен жребий за всекиго от поставените, но Марк Селби индикира в China Open, че навлиза в познатата върхова форма в най-подходящото време от сезона. Веселяка от Лестър също така не е губил мач в две сесии от полуфиналите на Международния шампионат през 2015 година (!) - 4:9 от Джон Хигинс, така че трудно можем да си представим, че точно Джентълмена ще спре невероятната му серия.

Шон Мърфи - Джейми Джоунс

През 2012 година в същия първи кръг в “Крусибъл” Джоунс елиминира Мърфи с 10:8, а след това записа най-доброто си класиране - четвъртфиналите. Джоунс игра страхотно в квалификациите и изуми всички с победата 10:0 над Уенбо Лян, а и има сериозни въпросителни около състоянието на Мърфи и това дали болките във врата му са отшумели. При положение че не е ясно в каква кондиция е Магьосника, е много трудно да се определи крайният резултат от сблъсъка.

Марк Алън - Лиъм Хайфийлд

Алън изобщо не играе добре след триумфа си в “Мастърс”, но все пак Хайфийлд е дебютант в “Крусибъл” и Пистолета би трябвало да оправдае статута си на фаворит в срещата. Въпреки че северноирландецът се е пречупвал под напрежението в минали двубои, би било голяма сензация да напусне Световното още в първи кръг при такъв жребий.

Кайрън Уилсън - Матю Стивънс

Стивънс игра доста прилично в квалификациите, за да заслужи присъствието си в “Крусибъл”, но има история на човек, който е допускал големи обрати. Уилсън не случайно е с прякор Воина и не би трябвало да бъде изненадан от нещо, което съперникът му има да предложи.

Очаквани 1/8-финали:

Марк Селби - Марк Алън

Кайрън Уилсън - Джейми Джоунс/Шон Мърфи

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти