Робъртсън предпочита да е квалификант на Световното

Робъртсън предпочита да е квалификант на Световното

Носителят на “Тройната корона” Нийл Робъртсън изрази съжалението си от отпадането още в 1 кръг на Световното първенство по снукър - 5:10 срещу Робърт Милкинс. Той се превърна в шестия поставен, елиминиран от квалификант, а като цяло в трите най-важни турнира през сезона се представи разочароващо - елиминиран във 2 кръг на Шампионата на Обединеното кралство, некласиран за “Мастърс” и сега само пет фрейма в “Крусибъл”.

“Имах проблеми с върха на щеката си в първата сесия и това си пролича доста явно. Роб игра толкова добре, че изобщо не ми позволи да осъществя обрат. За втория сегмент сложих нов връх и поиграх около час с него, като всичко беше добре, но в “Крусибъл” е съвсем различно. Но Роб беше безмилостен и заслужава поздравления, защото имах шанс единствено при 5:6, само че той бе на високо ниво в останалите четири фрейма.

Отдавна няма шокиращи резултати в 1 кръг. Ако бях квалификант, щях да съм много щастлив, стига да не играя с Рони О’Съливан в първия кръг. Но щях да съм записал три мача за една седмица и щях да съм се изправил срещу някого, който е без никакъв игрови ритъм. Роб нямаше какво да губи и подходи правилно към двубоя. Преди 10 години имаше само един-двама квалификанти, които могат да те подхлъзнат, но сега са много повече. Това е хубаво за спорта.

Като цяло съм доволен от сезона, защото спечелих два трофея, но съжалявам, че не се представих по-добре в “Крусибъл”, обясни Робъртсън.

Още от Снукър

Виж всички