"Крусибъл" зове: трета четвъртина (превю)

"Крусибъл" зове: трета четвъртина (превю)

Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския театър “Крусибъл”. В третата четвъртина на основната схема няма нито един световен шампион, а в същото време са изтеглени най-непредвидимите двойки.

Дин Дзюнхуей - Гуодон Ксяо

Дин извади доста голям късмет с жребия, защото е боготворен в Китай и всеки местен състезател има голям респект към него, дори повече. Ксяо го е побеждавал само веднъж, и то през 2009 година, така че не би следвало Дзюнхуей да има проблеми с победата, макар да не се очаква разгром.

Антъни Макгил - Райън Дей

Райън Дей е един от хората в най-добра форма в момента и със сигурност се радва на по-голямо постоянство от Макгил, който е всичко друго, но не и надежден на масата. Единственото му значимо представяне във втората половина на сезона бе разгромът над Джон Хигинс в “Шампионата на играчите”, но като цяло едва ли ще може да надвие Дей във формат 10 от 19.

Марко Фу - Хаотян Лю

Фу за последно игра снукър на “Мастърс”-а през януари, като тогава се представи доста зле, заради проблемите с очите. Тук има предпоставки да се смята, че ще станем свидетели на “изненада”, независимо от факта, че Хаотян е 20-годишен дебютант. Той демонстрира голямо постоянство и мъдрост в квалификациите, които може да му помогнат срещу фаворита.

Бари Хоукинс - Стюърт Карингтън

Хоукинс навлиза в добра форма след разочароващите първи 2/3 от сезона, а форматът в “Крусибъл” е до голяма степен по вкуса му. Въпреки че Карингтън не е случаен (и желан) квалификант за съперник, би трябвало по-опитният да надделее.

Очаквани 1/8-финали:

Дин Дзюнхуей - Райън Дей

Хаотян Лю - Бари Хоукинс

Още от Снукър

Виж всички