"Крусибъл" зове: втора четвъртина (превю)

"Крусибъл" зове: втора четвъртина (превю)

Световното първенство по снукър започва на 21 април в шефилдския театър “Крусибъл”. Във втората четвъртина на жребия има двама традиционни фаворити - Джон Хигинс и Джъд Тръмп, както и най-бързо играещите квалификанти в лицето на Тепчая Ун-Ну и на Джак Лисовски.

Джон Хигинс - Тепчая Ун-Ну

Тепчая Ун-Ну е особено приятен за гледане, когато влезе в ритъм и започне да прави големи брейкове, но никога не се е славел с достатъчно постоянство, за да тормози фаворитите в дълги формати. Ако започне от самото начало срещу Хигинс да печели фреймове с една визита, може и да запази самочувствието си за дълго време, но е малко вероятно да вземе повече от 5 фрейма срещу Вълшебника от Уишоу.

Стюърт Бингам - Джак Лисовски

Лисовски демонстрира не просто атрактивен снукър в квалификациите, но предложи и много добра сейфти игра, а също показа и че може да бъде търпелив на масата. Бингам се представя много добре след изтърпяването на наказанието си през 2018 година и този двубой обещава да бъде не само много вълнуващ, но и непредвидим.

Люка Бресел - Рики Уолдън

При положение че Бресел се представя ужасно след триумфа си в Шампионата на Китай, то тук може да се търси “изненада” - квалификантът да елиминира поставения. Белгиецът има оправдания за провалите си - контузии, както и проблеми с щеката, но Уолдън няма да се интересува от тях. Рики не е във върхова форма, но отново играе достатъчно солидно, че да се възползва от състоянието на съперника си.

Джъд Тръмп - Крис Уейклин

Тръмп редува брилянтни игри с неочаквани гафове през сезона, като този път не е считан за голям фаворит за титлата и не пристига в “Крусибъл” с внушителен победен рейд, както е било в предишни години. Крис Уейклин е дебютант и това може да е проблем за него, но ако е отпуснат и покаже какво може, ще създаде големи неприятности на колебливия Тръмп. Има основания да се търси изненада тук, но по-предпазливите може да заложат просто на труден успех за Асото в колодата.

Очаквани 1/8-финали:

Джон Хигинс - Джак Лисовски

Рики Уолдън - Джъд Тръмп

Още от Снукър

Виж всички