Рики Уолдън напомни за най-добрите си изяви на Световното

Рики Уолдън напомни за най-добрите си изяви на Световното

Квалификантът Рики Уолдън срази с 10:6 победителя в “Шампионата на Китай” Люка Бресел и преодоля първи кръг на Световното първенство по снукър. Maйсторът на щеката от Честър изживя тежки моменти в последно време, провокирани от контузията му в гърба, която доведе до сериозен спад на формата. Mиналото лято обаче той претърпя медицински интервенции, които изглежда са му помогнали значително с физическите проблеми, защото през настоящия сезон той отново загатва за класата си.

Уолдън надделя над Бресел, който също имаше проблеми с контузии през сезона, както и със смяна на щеката, допринасяйки за противоречиво представяне. Белгиецът още няма победа в “Крусибъл” и засега остава просто най-младият (на 17) участник в Световното, като миналата година пропиля аванс от 7:1 срещу Марко Фу, губейки с 9:10.

Уолдън имаше добър аванс от 6:3 след първата сесия, в която бе отличен между топките и направи пет халф-сенчъри брейка, включително сенчъри от 105. 35-годишният англичанин започна втория сегмен по най-добрия начин с нова голяма серия от 122 точки за 7:3, но оттам нататък и двамата състезатели започнаха да грешат повече. Белгиецът демонстрира нерви и борбеност и все пак върна интригата до 6:8, преди Уолдън да се доближи на една партия от победата, печелейки 47-минутен фрейм. Брейк от 60 пък осигури на Уолдън крайния успех.

“Квалификациите много помагат за кондицията, въпреки че самите пресявки са ужасяващи, но сега ги чувствам като много полезни. На моменти е много трудно в “Крусибъл”, има голямо напрежение, но се радвам, че се преборих”, сподели Уолдън, който ще играе с Джъд Тръмп или Крис Уейклин на осминафиналите.

Още от Снукър

Виж всички