Интер, Валенсия, Бенфика и клубове от Англия на опашка за защитник на Рубин

Интер, Валенсия, Бенфика и клубове от Англия на опашка за защитник на Рубин

Десният бек на Рубин Моритц Бауер със сигурност ще напусне клуба до края на месеца, твърди "Бизнес Online". Швейцарският национал прави много силен сезон с екипа на казанци и вече е трансферна цел на отбори от водщите европейски първенства. В Русия разкриха, че за подписа на 25-годишния футболист се борят Интер, Валенсия и Бенфика, а освен това интерес към него има и от Висшата лига на Англия.

Бауер не замина с Рубин на лагера в ОАЕ, а старши треньорът Курбан Бердиев призна, че той ще бъде продаден. Цената на швейцареца е 6 млн. евро.

Бердиев добави, че от тима ще си тръгнат и още няколко чужденци - Рубен Рочина, Максим Лестиен, Ян М'Вила и Алекс Сонг. Това са най-скъпоплатените футболисти на казанци и клубът прави всичко възможно да се освободи от тях. От легионарите в Казан ще останат само Сесар Навас, Мийо Цакташ, Гьокдениз Карадениз и Сардар Азмун.
Засега единственото ново попълнение на Рубин е Вячеслав Подберьозкин. Атакуващият халф дойде под наем от Краснодар.

"Харесах Подберьозкин още по времето, когато бях начело на Ростов, а той играеше в Урал. Тогава двата клуба не се разбраха. Познавам Вячеслав отлично и съм сигурен че той бързо ще се впише към стила ни на игра. Лагерът в ОАЕ ни дава добра възможност да поработим над връзките между отделните линии", коментира Бердиев.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти