В Лестър обмислят варианта да преименуват стадиона

В Лестър обмислят варианта да преименуват стадиона

Ръководството на английския Лестър разглежда варианта да прекръсти стадиона си на името на загиналия при вертолетна катастрофа в събота президент на клуба Вичай Сриваддханапрабхи, съобщава телевизия "ЕСПН", като се позовава на източник от клуба. Петима души, в това число и собственика на "лисиците", загинаха при катастрофата на хеликоптера до "Кинг Пауър стейдиъм".

Синът на Вичай- Айяват, който в момента вицепрезидент на Лестър и се очаква да оглави клуба след смъртта на своя баща, е един от хората, които застъпват идеята за преименуването на стадиона. Очакванията са в близките дни да има събрание на ръководството, което ще бъде председателствано от изпълнителния директор.

Предложението на Айяват Сриваддханапрабхи е стадионът да бъде преименуван на "Кун Вичай", а същото име да бъде дадено и на планираният да бъде построен учебен футболен център, чиято стойност се оценява на 100 милиона долара. Сриваддханапрабхи , един от десетте най-богати граждани на Тайланд, купи отбора на Лестър през 2010-а година за 39 милиона паунда, а година по-късно официално оглави клуба. По оценка на експерти на борсите за това време цената на футболния клуб като компания се е повишила десет пъти.

Още от Футбол свят

Виж всички