Той ли е най-добрият играч без голяма титла?

Той ли е най-добрият играч без голяма титла?

Джими Робъртсън се присъедини към престижната компания на шампионите в ранкинг турнири с триумфа си в Европейския Мастърс миналата седмица. Както след всеки дебютиращ шампион, следва и сега въпросът кой е най-добрият играч без голяма титла в колекцията си? “Ранкинг титла” не е съвсем точно определение, защото Марк Алън няма успех в турнир от ранкинг системата, но пък спечели “Мастърс”-а през тази година.

Може би най-много аргументи за неособено желаното прозвище “най-добър без голяма титла” има Марк Дейвис. Той е трикратен световен шампион по

снукър

с 6 червени и дори проби в топ 16 на световната ранглиста на 40-годишна възраст. Дейвис има титла и от Световното първенство за ветерани, както и от несъществуващия вече B&H Championship през 2002-ра. Той е известен и като “черна котка” за Джон Хигинс, побеждавайки го шест пъти в последните им седем двубоя, включително в Шампионата на Обединеното кралство и “Крусибъл”. Дейвис има финал в PTC турнир на сметката си и пет ранкинг полуфинала, най-знаковият сред които в Йорк през 2012-а (откъдето е и победата над Хигинс).

Сред другите кандидати за прозвището са Робърт Милкинс, Майкъл Холт и Джо Суейл. Суейл има три титли от малки турнири и ранкинг финал от Welsh Open през 2009-а, Холт пък е печелил две РТС-та и през 2016-а загуби битката за ранкинг трофей в Рига Мастърс от Нийл Робъртсън. Милкинс има шест ранкинг полуфинала и само една малка титла, но пък най-скоро от тримата бе член на топ 16 в световната ранглиста.

Кой според вас е най-добрият играч без голям трофей?

Още от Снукър

Виж всички