Титлата на Селби му дава шанс да запази първото място в света

Титлата на Селби му дава шанс да запази първото място в света

Световният номер 1 Марк Селби значително запази шансовете си да продължи да бъде начело на ранглистата по снукър, поне до края на 2018 година. Той спечели Шампионата на Китай след драматично 10:9 над Джон Хигинс и грабна 15-а ранкинг титла в кариерата си.

Веселяка от Лестър прибра 150 000 паунда за триумфа си и увеличи преднината си пред актуалния световен шампион Марк Уилямс на 395 000 лири в световната ранглиста (двугодишната). Селби вече 44 поредни месеца е начело на класацията на World Snooker, като имаше опасения, че ще загуби водачеството си, защото предстои да загуби голяма част от ранкинга си, спечелен с титлите от Международния шампионат и Шампионата на Обединеното кралство през 2016 година.

Също така Селби има аванс от 129 875 паунда пред Уилямс в класацията “Надпреварата за “Мастърс”, а и скочи от 20-о до второ място в едногодишната ранглиста, като там изостава само с 3 000 от Уелския дракон. Едногодишната ранглиста ще бъде използвана за определяне на участниците в Световната Гран при (4-10 февруари), Шампионата на играчите (4-10 март) и Шампионата на тура (19-24), където ще участват осемте най-добри.

Още от Снукър

Виж всички