Треньорът на Тунис: Кейн ни победи сам

Треньорът на Тунис: Кейн ни победи сам

Старши треньорът на Тунис Набил Маалул беше много разочарован след загубата от Англия с 1:2. Поражението дойде в първата минута на добавеното време, когато Хари Кейн донесе трите точки на британците.

“Както казах на пресконференцията вчера, очаквах тежък мач. Така и стана. Англия атакуваше, а ние се защитавахме добре. Съперникът ни разполага с много бързи футболисти, особено Рахим Стърлинг и Хари Кейн. Смяната на вратаря ни нямаше как да не се отрази. Радвам се, че футболистите ми оправдаха очакванията да окажат сериозна съпротива на един изключително силен съперник. Те действаха грамотно тактически и бяха дисциплинирани, а през второто полувреме не допуснаха почти никакви опасности пред вратата ни. Ние също нямахме такива. Равенството щеше да е прекрасен резултат, но загубата ще ни накара да сме още по-концентрирани в следващите мачове”, коментира Маалул.

100 Тунис - Англия 1:2

“Най-трудно беше да се защитаваме при статичните положения. Кейн освобождаваше пространства за съотборниците си, но след почивката ги ограничихме. Не трябва да забравяме и това, че футболистите на съперника са по-високи. Кейн е сред големите звезди в Премиър лийг, искат го най-силните отбори в света. Всички видяха какво може. Реално погледнато, той ни победи”, продължи наставникът на африканците.

“Дали трябваше да има втора дузпа за нас? Не знам, искам да видя ситуацията на повторение. Стадионът и тревното покритие бяха великолепни. От гледна точка на организацията, всичко е перфектно. Бях на световните първенства през 2002 и 2006 година, но сега всичко е на по-високо ниво”, добави Маалул.

Още от Футбол свят

Виж всички