Саутгейт: Щях да се радвам и на 1:1

Саутгейт: Щях да се радвам и на 1:1

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт направи интересно изказване след успеха над Тунис с 2:1 в първия мач на “трите лъва” на Мондиал 2018. Два гола на Хари Кейн осигуриха обещаващ старт на британците, а Саутгейт обясни, че е щял да бъде доволен дори и на равенство.

“Даже и мачът да беше завършил 1:1, щях да съм доволен. Постоянно говорех, че най-важното е футболистите да съумеят да покажат какво могат. Днес имахме и трудни моменти, но реагирахме положително. Равенството щеше да е разочароващо на фона на добрата ни игра и многото създадени положения. Понякога ни липсваше хладнокръвие, но продължихме да атакуваме. В нито един период от двубоя не изритвахме топката безцелно напред. Затова и равенството нямаше да е провал аот моя гледна точка”, сподели Саутгейт.

100 Тунис - Англия 1:2

“В атака направихме хубави неща. Пролича си колко много сме работили над статичните положения. Имаше доста съдийски грешки при неотсъдените нарушения срещу Кейн. Щом се дава такава дузпа на Тунис, трябваше да бъде отсъден наказателен удар и за нас”, оплака се от рефера Саутгейт.

“Играта на Хари Кейн? Той не вкарва само през август. Момчето преодолява всички препятствия и сега е много горд, че ни донесе тази важна победа”, каза още наставникът на Англия.

Още от Футбол свят

Виж всички