10 мача и 6-ма българи на боксовата гала в "Колодрума" - вижте всички срещи (видео)

10 мача и 6-ма българи на боксовата гала в "Колодрума" - вижте всички срещи (видео)

10 оспорвани и атрактивни мача ще видят феновете на гала вечерта на профасионалния бокс в Колодрума на 14 октомври, събота от 19 часа. Шестима българи участват в тях, 4 от битките са в тежка категория, като има боксьори от цял свят. Гвоздеят на програмата е ясен - боят в 12 рунда за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA между нашия Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Този мач, естествено, ще бъде последен и се очаква да започне не преди 22 часа.

Другите българи са талантът на пловдивския клуб Юнайтед Спорт Пенчо Цветков, който ще излезе за втория си мач на профи ринга. В първия 19-годишният боксьор победи германец преи няколко седмици. Сега Пенчо ще кръстоса ръкавици с 42-годишен латвиец със 77 мача при професионалистите. Дебют в професионалния бокс ще направи българската с нигерийски корен Джоана Нуамеруе, която е актриса, каскадьорка и бивша кикбоксьорка. Нейна съперничка ще е сръбкиня. Коко Семерджиев се завръща на 47 години в битка срещу Борислав Занков - Боби бокса. Спас Генов ще проведе реванш с грузинеца Леван Шония , когото победи на галата на Тервел Пулев и Хюи Фюри миналия октомври в София. Тогава Шония втрещи всички, като налетя да бие треньора си след края на мача.

Тервел Пулев: Със сигурност Уебстър и треньорът му са измислили нещо (видео)
Тервел Пулев: Със сигурност Уебстър и треньорът му са измислили нещо (видео)

Радва се, че Пловдив е домакин на такова събитие. Оттук са тръгнали голеи боксьори, очаквам зрелищни битки, ще бъда на първия ред в залата, заяви кметът на града Здравко Димитров на официалната пресконференция за събитието. Тук сме, за да покажем, че всички сме заедно, какъвто е девизът на Пловдив. Пловдив е моят роден град, който напуснах преди 33 години, но е много специален за мен. Елате на галата, защото има какво да видите, нека заедно превърнем това събитие в един подобаващ завършек на една страхотна година за Пловдив, който бе европейска столица на културата. С Кубрат се познаваме от 25 години, но сега вече работим и заедно, така че имаме общо 50 години опит и стаж в бокса, заяви мениджърът на братя Пулеви Ивайло Гоцев. Припомняме, че Кобрата е съорганизатор на галата и ще бъде в ъгъла на Тервел по време на срещата с Уебстър. Ивайло Гоцев не пропусна да благодари специално на спонсорите ина Гранд хотел Пловдив, който е настанил участниците в шоуто.

Очакват пълна зала "Колодрума" за мача на Тервел Пулев (видео)
Очакват пълна зала "Колодрума" за мача на Тервел Пулев (видео)

Вече са продадени 4000 билета, очакваме залата да се напълни, съобщи още Гоцев. В четвъртък от 18 часа ще се проведе открита тренировка на Тервел и Уебстър за фенове и журналисти в мол Плаза. В петък на същото място от 16 часа ще бъде официалният кантар на съперниците в галата. Припомняме, че билетите са на съвсем приемливи цени - 20, 30, и 40 лева. Те се разпространяват в мрежата на eventim.bg. Има и ВИП пропуски на цена от 100 лева.

ПРОГРАМАТА ЗА ГАЛАТА В КОЛОДРУМА В СЪБОТА ОТ 19 ЧАСА

Сара Марянович, Сърбия - Мария Живкович, Сърбия - 6 рунда по 2 минути, суперлека категория

Даниел Бучиуч, Румъния - Нусмир Месанович, Босна и Херцеговина - 6 рунда по 3 минути, средна категория

Игор Шевазуцки, Украйна - Даниел Роблес, Испания - 6 рунда оп 3 минути, тежка категория

Джоана Нуамеруе, България - Кристина Шварц, Сърбия - 4 рунда по 2 минути, категория "перо"

Пенчо Цветков, България - Едгарс Калнарс, Латвия - 4 рунда по 3 минути, тежка категория

Константин Семерджиев, България - Борислав Занков, България - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Патрик Майлата, Нова Зеландия - Павло Кроленко, Украйна - 6 рунда по 3 минути, тежка категория

Богдан Дину, Румъния - Озбърн Макимана, ЮАР - 8 рунда по 3 минути, тежка категория

Спас Генов, България - Леван Шония, Грузия - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Тервел Пулев - България - Дешон Уебстър, САЩ - 12 рунда по 3 минути, полутежка категория


trafficnews.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти