Тервел Пулев обезличи американец и вдигна пояс пред хиляди в Пловдив

Тервел Пулев обезличи американец и вдигна пояс пред хиляди в Пловдив

Тервел Пулев зарадва екзалтираните зрители в зала “Колодрума” в Пловдив с повече от убедителна победа над американеца Дешон Уебстър на голямата галавечер в Града под тепетата. Това бе 15-а поредна професионална победа за по-малкия от двамата братя Пулев и той вече е горд носител на интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория, което ще му даде възможност да пробие в топ 10 на ранглистата й и да продължи изкачването си на голямата сцена.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

 

В картите си съдиите бяха категорични - 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор. Той доминираше на ринга през целия двубой, а самият Уебстър прекалено много разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше действията, което затрудни българина, търсещ нокаут. Пулев се нагоди на това поведение и нанесе много ъперкъти на противника, а в шестия рунд го разклати сериозно, но гонгът спаси Уебстър.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

 

 

Тервел Пулев вече има статистика 15-0 и за първи път игра в 12-рундов сблъсък, а за трети чува последния гонг на профи ринга. Годината бе тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да остане извън ринга с месеци. Финалът на 2019-а за него обаче е мечтан с интернационалния пояс на кръста.

ПЪРВИ РУНД


Двамата започнаха с размени на леви прави, като Тервел първи проби гарда на противника, а после добави и ъперкът в тялото. Няколко леви крошета в тялото бяха комбинирани с десен ъперкът, като Пулев много по-добре контролираше дистанцията. Уебстър пласира два поредни леви прави с максимално разтягане, а с ляво кроше на американеца дясната буза на Пулев леко се зачерви. В крайна сметка доста добър първи рунд за "домакина".

ВТОРИ РУНД

Американецът "изяде" доста удари в тялото в предните 3 минути и сега реагираше на смяната на нивата от страна на Пулев. Почти 90 секунди обаче двамата се финтираха без значими попадения, като Тервел още не можеше да пласира чисто дясната си ръка в главата на съперника. Благодарение на указанията на Михаил Таков Пулев отново започна да пласира зверски ъперкъти в тялото на американеца, но пък получи и ляв прав в главата си. Така вторият рунд, макар да бе по-равностоен, вероятно бе видян в полза на Тервел от съдиите край ринга.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

ТРЕТИ РУНД

По-малкият брат започна с ляв прав и ляво кроше, а Уебстър се навеждаше като марка за защита и опитваше така да накъсва играта. Явно това бе тактиката на американеца да опази брадичката си от десен крос или дясно кроше, защото упражнението се повтаряше през целия рунд. Най-накрая точно дясно кроше попадна в главата на Уебстър, чиито нечисти удари зачестиха, но реферът Оливър Бриен засега не му правеше сериозни забележки. Въпреки всичко, това бе най-добрият рунд досега на Тервел.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Уебстър пак започна да прекалява с навежданията на главата и "гмурканията" напред, а Тервел за пореден път потърси намесата на рефера на ринга. Българинът вкара великолепен ляв прав в целта около 90 секунди преди края. Това бе най-чистият удар в рунда, като Уебстър се впусна в атака през втората половина, но пък Тервел контрира с чудесен ляв ъперкът.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

ПЕТИ РУНД

Тервел продължи да работи добре с краката си и много по-често заграждаше съперника си, като пласира много тежки леви и десни крошета в комбинация с ъперкъти. Американецът все повече изпадаше в защита, прилепен до въжетата, като отново се навеждаше всеки път, когато Пулев замахваше с дясната си ръка.

ШЕСТИ РУНД

В заключителните секунди на шестия рунд дясно кроше на Тервел разлюля сериозно Уебстър и американецът прибегна до хитрост, като се хвърли в прегръдките на съперника си и избегна падането.

СЕДМИ РУНД

Пулев се хвърли в атака от първата секунда и отново разклати американеца, който вече изобщо не се стремеше да пуска ръцете си в действие, а само се навеждаше и стоеше напред. Тервел нанесе достатъчно комбинации и разкървави още повече лицето на Уебстър, но някак си не се стигаше до нокдаун.

ОСМИ РУНД

За съжаление, Уебстър оцеля и в този рунд, но Тервел продължаваше да контролира събитията на ринга.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

ДЕВЕТИ РУНД

Зрителите в "Колодрума" очакваха с нетърпение нокаута, но пословичната вече практика американецът да се навежда и да се опазва от тежки удари, продължи. Той даже наглееше и претендираше, че е получил удари в тила, а сам ги предизвикаваше с поведението си. Независимо от това и този рунд отиде на сметката на Тервел.

ДЕСЕТИ РУНД

Тервел скъси дистанцията и не спираше да притиска Уебстър, но роденият в Канзас боксьор отказваше да падне на ринга.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Интересното бе, че Уебстър изненада с ляво кроше в главата Тервел в самото начало на рунда, после българинът върна жеста и упражненията се повтаряха. Пулев вкара ляв прав за пореден път по прекрасен начин и продължи да чака удобен момент за пласиране на дясно кроше, което евентуално да приключи всичко. Американецът вече залагаше искрено на удари с големи замахвания в отчаян опит да нокаутира съперника си и да поднесе сензация, но защитата на Тервел бе на ниво.

62 Тервел Пулев - Дешон Уебстър

ПОСЛЕДЕН РУНД

Времето работеше за Пулев и той не поемаше рискове, като пласира дясно кроше в целта, а Уебстър пробва да контрира, но българинът се защити отлично с крака. Остатъкът от рунда премина предимно в клинч и след последния гонг Тервел заслужено вдигна ръка.

 

Още от Бойни спортове

Виж всички