Първи стъпки в бокса с Тервел Пулев (видео)

Първи стъпки в бокса с Тервел Пулев (видео)

Ниските температури и студеното време не изплашиха десетки невръстни любители на бокса, които получиха първия си урок в тежкия спорт не от кого да е, а от непобедения на професионалния ринг Тервел Пулев. 

Той тренира с пловдивските деца в подножието на хълма Бунаджика. Най-нетърпелив за срещата беше 13-годишният Васил, който научи основни правила в бокса от бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

"Нямам търпение! Очаквам го от няколко седмици", вълнуваше се Васил.

"Разбираме какво сме за тях с погледа, с който ни гледат, с желанието в този студен ден да дойдат да спортуваме малко заедно", не скри емоциите си и Тервел.

Срещата с него донесе радост не само на Васко, а и на едва 5-годишния Макс, който също се вълнува от бокс и не пропуска мач на братята Пулеви.

"Влизаш в ринга с твоя живот. Вкарваш здравето си, вкарваш себе си. От тази гледна точка казвам, че е малко по-тежък спорт от другите", каза Тервел, който също е баща на две деца - Калоян и Аспарух, на малките ентусиасти, тръгнали по пътя му.

Компания на Пулев в своеобразния открит урок правеха и част от участниците в очакваната от пловдивчани боксова гала вечер на 14 декември в зала "Колодрума", както и именити български треньори като Михаил Таков, олимпийският вицешамион и световен първенец Александър Христов и основателят на един от най-старите клубове за бойни спортове в България - Красимир Гергинов.

 

Точно след седмица Тервел ще се изправи срещу Дешон Уебстър в спор за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).


btvnovinite.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички