Прожекторите са върху Тервел Пулев

Прожекторите са върху Тервел Пулев

Тервел Пулев стоеше в сянката на своя брат Кубрат при професионалните боксови изяви. По-малкият брат подгряваше Кобрата на големите галавечери в България и САЩ, но тази вечер бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон ще бъде огрян от прожекторите.

В пловдивската зала „Колодрума“ Тервел Пулев ще атакува своята втора титла. Той ще се боксира с опасния американец Дишон Уебстър в 12-рундова битка. Победителят ще си тръгне с интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория. При успех 37-годишният софиянец ще има огромен шанс да влезе в Топ 10 на световната ранглиста.

Пулев ще гони своята 15-а победа при професионалистите. До момента той отказа 12 от своите съперници. Годината не започна много добре за Тервел. Той надви в много завързан мач Мич Уилямс, но счупи ръка. Продължителното лечение му попречи да направи повече мачове през сезон 2019-а, но преди няколко седмици двукратният европейски вицешампион се завърна със стил. Той нокаутира още в първия рунд ветерана Кай Курваза на галавечер в Германия.

Дишон Уебстър (12 победи, 6 с нокаут, 2 загуби и 2 равни) за пръв път ще се бие извън своята родина. В последните си три мача той се представи доста силно и записа най-ценната победа в своята кариера – над бившия претендент за световната титла и клиент на Дон Кинг Маркус Оливейра.

В стилово отношение Уебстър пасва много добре на Тервел Пулев. Той има проблеми при атаки в тялото и промяна на нивата. От друга страна двукратният участник в американския турнир „Златните ръкавици“ е доказал, че може да бъде изключително конкурентен.

На галавечерта в Пловдив ще видим и един уникален реванш от голямата галавечер в зала „Арена Армеец“ през миналата година. Спас Генов ще боксира отново с Леван Шония (Груз). Първият мач се прочу из целия свят. След края на срещата грузинецът скочи да бие своя секундант и мениджър Алексей Кособоковс. Той беше бесен, че са намалили боря на рундовете в последния момент от осем на шест. Непосредствено преди края на мача Шония имаше силни моменти. Сега той ще има шанс да се докаже срещу непобедения български боксьор от лека-тежка категория.

В друга битка с българско участие Коко Тайсъна ще се бие в 8-рундов сблъсък от лека-тежка категория срещу Борислав Занков – Боби Бокса. Джоана Нуамеруе ще направи своя професионален боксов дебют.

На ринга ще се качи и Пенчо Цветков. 19-годишният пловдивчанин ще направи своя втори мач в тежка категория. Негов противник е опитният латвиец Едгарс Калнарс.

Още от Бойни спортове

Виж всички