Любо Ганев: Не знам кой иска да ме отстрани, никой не е вечен

Любо Ганев: Не знам кой иска да ме отстрани, никой не е вечен
Волейболът по пътя на футбола
Волейболът по пътя на футбола

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изрази опасенията си, че ще бъде изхвърлен от централата на предстоящото Общо събрание, което е насрочено за последния работен ден преди коледните празници - 20 декември. Той гостува в предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2, в което разкри причините да мисли по този начин.
Извънредно Общо събрание във волейбола, искат да изгонят Любо Ганев
Любо Ганев сподели, че не стои на дневен ред негово кандидатиране за председател на федерацията.

"Надявам се поне до 20 декември да съм вицепрезидент, а после каквото каже Общото събрание. Не знам кой иска да ме отстрани, но в последната една година и най-вече в последния месец получих много индикации, че може да ме махнат. Аз си върша работата, на никого не преча. Аз дори заявих след септември месец, че нямам амбиции да се кандидатирам за председател на УС, аз съм доволен от това, което правя. Моята работа е да търсим финансиране, партньори", започна Любо Ганев.

На заседание на Управителния съвет, което се проведе вчера, беше свикано извънредно Общо събрание, на което да бъдат изключени и добавени нови хора в ръководството на федерацията. То ще се проведе в последния работен ден преди Коледните празници - 20 декември в Казанлък.

"Аз изказах своите опасения. Изборно Общо събрание трябваше да има през април 2021 година, така бяхме гласували всички. Дойде като гръм от ясно небе. Заподозрях, че съм един от членовете, които ще бъдат махнати", каза още Ганев.

"Председателят свиква УС. След това се гласува. Всички бяхме повикани на УС, а нямахме дневен ред. Една от точките беше тази, тя беше последна за свикване на Общо събрание. Говорих днес с Данчо Лазаров, а той ми каза, че не е насочено към мен. Аз съм склонен винаги да вярвам. Оптимист съм, но съмнението го има. Индикации почти всички водеха до това, което очаквах. Чакам 20 декември. Каза ми, че няма да ме изключат".

"До преди една година бях доста ангажиран. Имах много международни срещи, а една година след това се чувствам изолиран, започнах да усещам, че не съм нужен", уточни още Ганев.

За да се кандидатира даден човек за председател на федерацията, той трябва да е член на УС. Т.е. ако Любо Ганев на 20 декември бъде изключен, няма да може да се кандидатира за шеф на БФВ.

"Ако някой реши след време да се кандидатира, вероятно вижда в мене пречка. Винаги съм помагал на волейбола и винаги ще го правя. Друг път на заседания се коментира защо се свикват Общи събрания. Тук не разбрах какъв в поводът, още повече, че ще е в последния работен ден за годината", допълни ръководителят в БФВ.

На въпрос, дали при така стеклите се обстоятелства, той би се кандидатирал за председател на федерацията, Любо Ганев отговори: "Ако утре не съм в УС, аз няма какво да правя във федерацията. Никога не съм говорил с дадени клубове, никога не съм тръгвал на предизборна агитация. Ако някога имам възможност, ще обиколя всички клубове, за да говорим. След като чуя мнението им, ще преценя дали да се кандидатирам, дали изобщо мога да се справя с техните искания. Ако някога нещо реша да правя, ще се срещна с клубовете, ще разбера дали ще имам подкрепата им. Мисля, че максимум 1 месец ще е достатъчен за това. Ако тръгнем да го правим, но засега нямам такива намерения".

"Не съм мислил за председател. Не се замислям, но ако трябва нещо да стане, ще се замисли човек. Ако волейболните хора решат, че не съм нужен на волейбол, значи няма нужда от мен. Няма незаменими хора", каза още Любо Ганев.

"Не се чувствам предаден. Не съжалявам за минали работи. Гледам само напред. Никой не е вечен", добави Ганев.

Още от Волейбол

Виж всички