Подгряването за Супербоул LIV започна в памет на Коби Брайънт

Подгряването за Супербоул LIV започна в памет на Коби Брайънт

Откриващата вечер на седмицата на Супербоул LIV в САЩ обикновено е пищна церемония, маркираща началото на забележителното подгряване за най-голямото и най-чакано спортно събитие в Северна Америка. Тази година обаче ситуацията не беше такава. Шоуто в понеделник започна с почит към загиналата легенда Коби Брайънт, а "Хард рок стейдиъм" бе осветен в златно и лилаво. 

“Ужасно е, много тъжно. Той означаваше много за този свят и остави позитивна следа. Не мога да опиша влиянието му върху мен и върху много други. Сигурен съм, че би искал от мен в този момент да се събера и да опитам да спечеля Супербоул в негова памет. Бях съкрушен, когато научих, бях истинска дупка. Тогава се сетих какво би ме посъветвал - да играя в негова чест и да спечеля в негово име. “Мамба манталитет”-ът ще продължи да живее”, каза корнърбекът на Сан Франциско 49-ърс Ричард Шърман. 

“Имах възможност да се запозная с Коби и той е невероятен човек. Не можеш с думи да изразиш какво означаваше той за света и за спорта. Тъгувам и за семейство Брайънт и за всички на Западнния бряг, в сърцето си съм с всички тях”, сподели тайтендът на Канзас Сити Травис Келси.

Съболезнования изказаха още звездни участници в Супербоул като треньора на Чийфс Анди Рийд, куотърбекът им Патрик Махоумс, тайтендът на СФ Джордж Китъл, уайд рисийвърът на Чийфс Тайрийк Хил, ендът Терел Съгс и лайнбекърът на "найнърс" Фред Уорнър.

Супербоул LIV започва в 01.30 ч. в нощта на неделя срещу понеделник в Маями. Мачът за титлата на НФЛ противопоставя Канзас Сити и Сан Франциско.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти