Отложиха дербито на Лос Анджелис заради смъртта на Коби Брайънт

Отложиха дербито на Лос Анджелис заради смъртта на Коби Брайънт

Ръководството на НБА отложи мача между Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс заради смъртта на Коби Брайънт. Двубоят трябваше да се състои утре, но след кончината на легендарния баскетболист, който през цялата си кариера игра с екипа на “езерняците”, беше решено срещата да бъде отложена.

На по-късен етап ще стане ясна новата дата за провеждане на дербито.

“След консултация с НБА мачът между Лейкърс и Клипърс беше отложен. Искаме да благодарим на всички вас за подкрепата и изказаните съболезнования. За всички ни е много трудно в момента. Продължаваме да подкрепяме семейството на Коби Брайнт”, написаха в Twitter от ЛА Лейкърс.

Преди това от клуба не бяха публикували нищо във връзка с кончината на Брайънт.

На тренировъчната база на ЛА Лейкърс продължават да се тълпят почитатели на Коби, които поднасят цветя. Пред залата бе открита и специална стена, на която феновете пишат прощални обръщения към легендата.

В памет на Коби Брайънт Empire State Building светеше през цялата вечер в жълто и лилаво - цветовете на Лос Анджелис Лейкърс.
Междувременно, група фенове излязоха с предложение логото на НБА да бъде променено в чест на Коби. Петицията на сайта change.org вече е подкрепена от над от 1 милион привърженици.

Съвременната емблема на НБА е създадена през 1971 година и включва силуета на Джери Уест, но идеята на подписката е вместо него да бъде изобразен силуетът на Коби Брайънт.

Още от Баскетбол

Виж всички