Шампионка в "Уимбълдън" призова да се вземат парите от играчите на двойки

Шампионка в "Уимбълдън" призова да се вземат парите от играчите на двойки

Бившата френска тенисистка Марион Бартоли, която изненадващо спечели “Уимбълдън” през 2013 година, направи много противоречиво изказване по отношение на играчите в турнирите на двойки. Според нея било по-добре двойките да провеждат мачове само в “Големия шлем” и олимпийските игри, а парите от наградните им фондове да се разпределят сред състезателите на сингъл сред по-ниските категории като “Чалънджър”.

“Знам, че ще си създам много недоброжелатели с това, което ще кажа. Не разбирам защо се провеждат турнири на двойки през цялата година. Разбирам да ги има в “Големия шлем” и олимпийските игри, защото двойките са част от историята на тениса. 

Виждала съм как играчите на двойки имат по шестима души в екипа си. Когато аз бях състезателка на сингъл, ние не можехме да си позволим такъв голям антураж, който постоянно да пътува с нас. А те могат да плащат за шестима, при положение че просто играят на двойки!

Защо не се вземат част от тези пари и не се разпределят сред квалификантите на сингъл или пък сред играчите в “Чалънджър”-ите? Не разбирам защо не се прави, защото като играеш на двойки не полагаш същите усилия като играч на сингъл. Не се тренира толкова. А те всяка седмица печелят пари. 

Не казвам да премахнем двойките изцяло, но парите от наградните им фондове трябва да се разпределят сред квалификантите на сингъл и други нуждаещи се. Това би било решението”, коментира Бартоли, която сподели още, че парите в турнирите на сингъл не са разпределени справедливо, защото най-силните печелят огромна част от тях, а другите по-надолу в йерархията се затрудняват финансово.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти