Гледай на живо

„Трето полувреме“ преди Швейцария - Германия и Шотландия - Унгария

Григор Димитров дебютира на World Team Tennis пред публика

Григор Димитров дебютира на World Team Tennis пред публика
Григор Димитров ще играе демо турнир през юни по покана на Джокович
Григор Димитров ще играе демо турнир през юни по покана на Джокович
Шампионките от "Големия шлем" София Кенин и Слоун Стивънс може да бъдат сред първите тенисисти, които играят пред феновете, след като пандемията от коронавирус предизвика пауза в световния спорт за повече от два месеца.

World Team Tennis обяви днес, че планира да позволи до 500 зрители на всеки от мачовете на открито по време на триседмичната надпревара от 12 юли до 2 август в Западна Вирджиния. 
Лигата обяви също увеличение на общия награден фонд до 5 милиона долара тази година, което е с 1.5 милиона долара повече от 2019 година.

Дебют в турнира през юли ще направи и най-добрият български тенисист Григор Димитров. World Team Tennis е първата професионална спортна лига, включваща мъже и жени в един тим. Турнирът е основан на 6 май 1974-а, а тази година предстои 44-ото издание на надпреварата.

Всички тенис турнири под егидата на ATP, WTA и Международната федерация по тенис, са спрени поне до края на юли заради избухването на пандемията от COVID-19.

Поради пандемията World TeamTennis ще събере всичките девет отбора в комплекса в Западна Вирджиния, вместо да се играят мачове в различни градове на САЩ. 
World Team Tennis възнамерява да продаде билети за около една шеста от открития централен корт, който е с капацитет от 3000 места.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички