Джокович привлече двама топ тенисисти от Хърватия за тура си на Балканите

Джокович привлече двама топ тенисисти от Хърватия за тура си на Балканите

Хърватите Марин Чилич и Борна Чорич са поредните участници в демонстративния турнир по тенис на Балканите, организирани от световния номер 1 Новак Джокович. Най-добрият български тенисист Григор Димитров също ще бъде част от надпреварата, а сред останалите водещи имена са Александър Зверев и Доминик Тийм.

Първите четири кръга ще бъдат проведени в Белград на 13-ти и 14-ти юни, след което демонстративната серия ще се прехвърли в Задар. Там основни действащи лица ще бъдат победителят от откритото първенство на САЩ през 2014-а Чилич и неговият 23-годишен сънародник Чорич.

"Благодаря на Марин и Борна, че се присъединиха към тура и дори не поискаха хонорари. Познавам и двамата от доста време. Те са страхотни момчета и добри приятели, така че нямам търпение да ги срещна в Задар. Марин е сред най-добрите тенисисти за всички времена от нашия регион, докато Борна има потенциал да пробие в топ 5 на АТР”, заяви сърбинът, който бе с баланс 18-0 преди сезонът да бъде спрян заради COVID-19 пандемията.

За момента Джокович планира да проведе последните два кръга в Черна гора и Босна и Херцеговина, но самият той призна, че те могат да бъдат преместени, ако инфраструктурата не бъде завършена навреме.

Джокович се прибра в Белград в неделя, след като бе заклещен в Марбея за последните два месеца. Той бе на посещение при брат си Марко, когато испанските граници бяха затворени.

Още от Тенис

Виж всички