Венгер: Каквото и да се случи, Ливърпул ще бъде възприеман като шампиони

Венгер: Каквото и да се случи, Ливърпул ще бъде възприеман като шампиони

Бившият мендижър на Арсенал Арсен Венгер изказа мнение, че независимо какво се случи с бъдещето на английското първенство, Ливърпул ще бъде смятан от всички за шампион. Мърсисайдци са водачи в класирането с 25 точки пред втория Манчестър Сити, като само 2 победи ги деляха от това да завоюват първа шампионска титла от 30 години насам. Независимо обаче дали останалите мачове от Висшата лига ще се играят при затворени врата, или първенството ще бъде доведено до преждевременно приключване, Венгер смята, че постижението на Ливърпул ще бъде запомнено.

"Юрген се справи много добре, защото този клуб чакаше 30 години за тази титла. И когато си дадеш сметка, че те имат толкова голяма преднина пред Манчестър Сити - 25 точки, е просто невероятно. Смятам, че независимо какво се реши, Ливърпул ще бъдат възприемани като шампиони от всички" заяви преди talkSPORT френският специалист.

По-рано тази седмица отборът от Мърсисайд започна провеждането на тренировки, като според ECHO в базата са били допускани максимум по 3-ма играчи наведнъж.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички