Изолацията накара Ван Дайк да мисли за живота след футбола

Изолацията накара Ван Дайк да мисли за живота след футбола

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели как се чувства по време на изолацията. 28-годишният холандец тренира вкъщи от март, когато бе спряно първенството.

"Трудно е да не сме там, без да показваме това, което можем, без да работим здраво. Дори малките неща в играта, да играем за толкова много фенове и да печелим. Да се виждаме с мочетата. Обикновено прекарваме толкова време заедно, а сега не сме се виждали от два месеца", каза Ван Дайк.

"Усещането сега е нещо, което никога не съм преживявал. Кара те да оценяваш нещата малко повече. Не искам да мисля за отказване, но със сигурност би било странно. Кара те да се замислиш колко е трудно за играчите да вземат решение да се откажат. Има период на колебание, когато нямаш идея какво да правиш", допълни той.

Бранителят говори и за това защо избра да премине в Ливърпул през 2018 г.: "Преди да избера Ливърпул, разгледах всички аспекти на клубовете - начина на игра, съотборниците, бъдещето, града, феновете. Мисля, че взех правилното решение".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички