Моментите, когато Григор ни накара да плачем (видео)

Моментите, когато Григор ни накара да плачем (видео)
От Tennis TV продължават да предлагат на тенис феновете интересни видеа на на YouTube канала си и последното не прави изключение. Този път става дума за Топ 10 на най-емоционалните моменти в тениса, които са ни накарали да се разплачем. И в тази класация е намерил място най-добрият ни тенисист Григор Димитров, при това не с една, а с две свои изяви на корта. На 10-о място Tennis TV поставя победата на хасковлията над световния №1 по това време Новак Джокович на турнира от категорията "Мастърс" в Мадрид през 2013. Това си остава една от най-големите победи на Димитров, който тогава е само на 21 години.

На осма позиция пък е класиран моментът, в който Григор утешава малко момче, подаващо топките на турнира от категория "Мастърс" в Шанхай през 2016 година. Тогава съперникът на Димитров - канадецът Васек Поспишил, изстрелва бомбен сервис, при който отскочилата от корта топка удря в стомаха детето и то се разплаква. Поспишил вече се приготвя да бие нов сервис, но Григор прекъсва играта, като се притича на помощ на момчето и му подарява накитника си, за да го успокои.

Завърналият се след тежка контузия в бедрото през миналата година Анди Мъри също попада в класацията с два момента, а на първо място е класирана емоционалната реч на сърбина Ласло Джере, след като той печели първата титла в кариерата си - на турнира Rio Open 2019. Джере посвещава успеха на починалите си родители.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички