Григор: Луд фанатик съм на тема пране, много съм добър в...

Григор: Луд фанатик съм на тема пране, много съм добър в...

Григор Димитров сподели как минават дните му в Калифорния, където се намира откакто кризата с коронавируса се задълбочи. Пред официалния сайт на ATP 28-годишният хасковлия сподели, че е фанатик на тема пране и е вманиачен в писането на бележки.

"След като бе обявено, че турнирът в Индиън Уелс е отменен, реших да остана в западното крайбрежие на САЩ. В общи линии дните протичат по един и същ начин, но съм в много добро разположение на духа, честно казано. Човек трябва леко да се пренастрои (към новата ситуация - б.р.), но мисля, че е добре да можеш да разпуснеш, да си пуснеш брада или да правиш нещо друго", споделя Григор.
Григор с 3 изпълнения в Топ 20 на най-добрите удари и разигравания за последните 10 години (видео)
Григор с 3 изпълнения в Топ 20 на най-добрите удари и разигравания за последните 10 години (видео)

Въпреки необичайната ситуация, Димитров признава, че се опитва да структурира деня си, за да не е хаотично ежедневието му и да не губи ритъма си. Григор се опитва да си ляга навреме, да става рано и да бъде продуктивен сутрин. Той смята, че ранното ставане е важно, както и миенето на ръце възможно най-често. "Луд фанатик съм, когато става дума за пране. Пера си дрехите два пъти дневно", разкрива бившият №3 в света.

На разположение на Григор са скромна фитнес зала и малка баскетболна площадка, където той тича и се разхожда. "Да поддържаш добрата си физическа форма всеки ден е ключово. Винаги можеш да намериш начин да правиш упражнения, дори вкъщи. Не е лесно, но това говори за твоя характер и ти позволява да научаваш повече за себе си", отбелязва единственият ни представител в световния тенис елит.
Григор: Никога не съм забравял откъде съм тръгнал
Григор: Никога не съм забравял откъде съм тръгнал

Димитров посочва още, че храненето също е важно, но в момента си позволява да похапва и неща, които би пропуснал, ако се намираше в състезателен режим. "Много съм добър в правенето на бисквити с парченца шоколад", споделя бившият шампион на "Уимбълдън" и US Open при юношите.

"Обущвам си много със семейството и приятелите в последно време. При жертвите, които правим като спортисти, понякога е трудно да си най-добрият приятел, който би искал да бъдеш за любимите си хора. Сега имаш шанс да укрепиш връзката си с тях и просто да ги изслушваш", казва още Григор.

Той споделя, че повечето свободно време му дава възможност да мисли върху това какво иска да прави в бъдеще, след като професионалната му тенис кариера приключи и какви неща желае да реализира извън корта. "Навсякъде имам хвърчащи листчета в случай, че в главата ми се роди някоя идея или мисъл, на която искам да обърна повече внимание по-късно с агентите ми или с моето семейството", разказва Димитров.
Брадясал Григор продължава да се поти в Калифорния (видео)
Брадясал Григор продължава да се поти в Калифорния (видео)

"Започвам курс в Harvard Business School след няколко седмици. Това е нещо, което винаги съм искал да направя. Обичах да съм в училище, но не съм имал шанса да почувствам това в степента, в която съм искал. Сега имам нужното време да направя нещо ново и различно", разкрива Григор.

Бившият полуфиналист на "Уимбълдън" и Australian Open коментира и дарението, което наскоро направи за болницата в родния си град Хасково. Григор дари респираторни апарати, подпомагайки по този начин борбата с коронавируса в България.

Димитров споделя, че следи внимателно случващото се в родината му и се надява да бъде от полза на страната си.

Григор има желание да се занимава по-сериозно с благотворителност в бъдеще, но сега "здравето е най-важното нещо" и хасковлията се надява, че скоро отново ще можем да правим свободно нещата, които обичаме.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти