Григор: Никога не съм забравял откъде съм тръгнал

Григор: Никога не съм забравял откъде съм тръгнал
Григор Димитров потвърди пред официалния сайт на ATP, че е е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково, за да подкрепи борбата с коронавируса в родината си. "Идвам от много малък град и никога не съм забравял откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. През целия си живот играя за България. Все още имам български паспорт. Наистинао оценявам хората и тяхната подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната, но нещо, което дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив", споделя 28-годишният хасковлия.


Димитров в момента е в Калифорния, но поддържа постоянно връзка със семейството си и е информиран за ситуацията в България, причинена от коронавируса. Григор вярва, че сега е по-важно от всякога светът да бъде единен. "Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в такива ситуации: всички лекари, хората, които работят в бензиностанции и хранителни магазини, почистващият персонал в болниците. Трябва да оценяваме това и не мисля, че винаги сме го правили по най-добрия начин, дори в добрите времена", продължи бившият №3 в света.
Шампионката на Australian Open пожела (ваканция с) Григор Димитров (видео)
Шампионката на Australian Open пожела (ваканция с) Григор Димитров (видео)

Димитров сподели още, че има "бележки, разхвърляни навсякъде", на които е записвал идеите си за бъдещи благотворителни инициативи. "Да се надяваме, че ще мога да имам правилните възможности, правилните партньори и правилната структура, за да направя нещата, които винаги съм искал да свърша - независимо дали става дума за медицинската сфера, образованието или нещо друго. Просто зная, че в живота има по-големи неща и наистина бих искал не само да имам дейно участие, но и да дам част от себе си за това", завършва първата ни ракета.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти