Гледай на живо

Евро 2024: Дания 1:1 Англия

Футболистите на Барселона останаха сами в борбата си срещу ръководството

Футболистите на Барселона останаха сами в борбата си срещу ръководството
Капитанът на Барселона даде яснота за намалените заплати на играчите
Капитанът на Барселона даде яснота за намалените заплати на играчите

Ръководството на Барселона лека-полека напредва в желанието си да намали разходите си за заплати по време на паузата във всички спортове заради пандемията от коронавирус. Така баскетболният отбор, и тези по хандбал, хокей в зала и футзал публично обявиха, че вече са се съгласили на този ход, предложен от техните шефове. Остава само това да стане и с футболния състав, който обаче е и най-скъпоплатеният, и то с голяма разлика спрямо останалите.

Капитанът на баскетболистите Анте Томич, този на хандбалистите Виктор Томас, този на хокеистите Айтор Егирола и този на представителите на футзала Серхио Лосано съвсем ясно изявиха своята позиция в подкрепа на предприетите от клуба мерки и така футболистите останаха сами в преговорите си с шефовете.

Според източници от клуба, цитирани от AS, обаче разговорите между двете страни са почти завършени, като се очаква скорошно решение. Въпросът е кое число ще удовлетвори всички замесени. От ръководството са разочаровани, тъй като от там са разчитали, че преговорите са щели да се проведат по-лесно и дори са очаквали инициативата на самите играчи, както беше например при Ювентус. Още повече, че клубът е предприел същите мерки спрямо останалите си служители, които получават доста по-малко пари от професионалните спортисти. В същото време шефовете са горди от демонстрираното поведение на останалите атлети на каталунците.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички