Бартомеу: Намаляването на заплатите бе обсъдено с капитаните

Бартомеу: Намаляването на заплатите бе обсъдено с капитаните
Футболистите на Барселона останаха сами в борбата си срещу ръководството
Футболистите на Барселона останаха сами в борбата си срещу ръководството

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за пореден път коментира ситуацията с намаляването на заплатите на играчите в клуба със 70% докато трае кризата с коронавируса. В последните дни се заформи задочен спор по медиите между някои от основните фигури на каталунците и ръководството относно въпросното намаление. Според боса, то още в началото е било обсъдено с капитаните на тима.

"Още от първия момент исках да имаме разбирателство по въпроса, а не да го налагам аз, макар да имах подобно право по закон. Исках да се разберем с играчите, защото знаех, че това е най-добрият вариант за Барса, да бъде показана съпричасност. Предпочетохме да изчакаме и да обсъдим всички варианти, а не да налагаме рестрикциите отгоре. Такова бе желанието ни още от първия ден", заяви Бартомеу пред "Мундо Депортиво".
Играчите на Барса с тежки обвинения към ръководството, намаляват заплатите си със 70%
"За пръв път говорих с капитаните в петък, 20 март. Oрганизирахме видеоконферентен разговор с Меси, Бускетс, Пике и Сержи Роберто и им казахме, че искаме да намалим фиксираните заплати докато трае извънредното положение. Те казаха "да" от първия момент. Приеха го много добре. От тогава минаха десет дни, но техният отговор още веднага бе положителен. Ако бяха отказали, аз имах право да наложа намалението, позовавайки се на закона. Но за щастие не ми се наложи да прибягвам до тази мярка", каза още босът.

"В крайна сметка бе прието това, за което се бяхме разбрали от първия ден. Има много фактори за проточването от десет дни. Капитаните трябваше да говорят с останалите играчи, а това не е лесно без да се виждат", сподели още президентът.


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички